2012. július 17., kedd

Könyv - Michael Molloy: A Jégpor nyomában, avagy a fénytündérek legendája

Elolvasva: 2012. 07. 17.
Nem titok, hogy nagyon odavagyok az ifjúsági regényekért. Ezt már nem tudom lemosni magamról, de úgy gondolom, hogy nem olyan nagy baj ez egy könyvtárostól. :) Így nagy örömömre szolgált, hogy ezt a könyvet szinte az elsők között olvashattam el. 
Az eleje a történetnek egy kicsit döcögősen indult, de ahogy haladtam a könyvben, egyre jobban jöttek az élmények, cselekmények. A könyv elején megismerjük a két főszereplőt Abbyt és Tüskét. Mintha egy szokványos ifjúsági regényt kezdenénk el olvasni, de feltűnik a színen Csillagfény kapitány és máris megváltozik a történet. Mintha a Harry Potter első regényében járnánk, különleges történet, különleges tárgyak (pl.: Tündérfonal, atomizáló) elevenednek meg előttünk. Ahogy haladunk a történetben körvonalazódik előttünk Abby szüleinek a története, Tüske is különleges dolgokat érzékel és máris megszületik a fő szála a regénynek. Ki kell szabadítani Abby szüleit a gonoszok - jelen esetben az Éjboszorkányok - karmai közül, és egy időben éltető Jégport kell szerezni. Több fura figura is megjelenik a segítségükre, mint pl.: Sir Chadwick, Harangvirág Hilda, Benbó, Sufli stb. Kiderült viszont, hogy a jók között is van egy áruló, amit egy megmosolyogtató színdarabbal (Pán Péter) sikerült lebuktatniuk. Ezután következett a tényleges 'harc', amit nem részletezek, mert akkor mi lenne jó a könyv elolvasásában? :) De, hogy happy end lesz-e a könyv vége? Azt döntse el mindenki maga. 
Összességében egy kiskamasznak való kezdődő fantasy regényt kaptunk, amit még a nagy Harry Potter előtt megéri elolvasni nekik, hogy ráhangolódjanak az ilyen jellegű könyvekre.


"Egy különleges, távoli világban a fénytündérek hatalmát a sötét erők fenyegetik. Ki tudja megakadályozni, hogy a gonoszság uralma megjelenjen a Földön? Két kíváncsi gyerek, Tüske és Abby, meg néhány jószándékú felnőtt - például Csillagfény kapitány, akiről kiderül, hogy nem más, mint a legendák világából ismert Ősidők Hajósa és Sir Chadwick Street, a fénytündérek színpadra termett mestere - útnak indul az ezernyi kalandot rejtő tengereken át, hogy elébe menjenek a veszélynek. De vajon sikerül-e legyőzniük a kegyetlen Farkasfű vezette éjszakai boszorkányokat?"

Értékelés: 4

A könyvért szeretnék köszönetet mondani Főnix Könyvműhelynek!

Nincsenek megjegyzések: